SUKOBI U CRNOJ GORI! Među povređenima ima dece!

U Nikšiću, Pljevljima, Beranama i Budvi organizovani su protesti zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedmorice sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

Tokom dana su jake policijske snage suzavcem i upotrebom sile razbile blokadu magistralnog puta kod Andrijevice i tom prilikom uhapšeno je više ljudi. Mediji javljaju da su građani opet blokirali taj put. Reagovale su političke stranake i u Srbiji i u Crnoj Gori.

22:32
Ponovo blokada puta Berane–Andrijevica
Veliki broj građana Andrijevice ponovo je blokirao put Berane-Andrijevca, na mestu blokade koja je ranije danas razbijena, javljaju Vijesti.

22:28
Perović: Među povređenima ima i dece
Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili su svaku meru svojim nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektivnošću u postupanju, poručio je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović.

loading...

“Pozivamo ih da prestanu sa nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima. Među povređenima večeras ima i dece – a sve je to građanstvo koje je samo pre mesec-dva mirno i dostojanstveno iskazivalo svoj protest. Otuda je jasno da je nepravda koju vlast distribuira prevršila svaku meru”, kazao je Perović u izjavi dostavljenoj Vijestima.

22:03
Vijesti: Priveden i novinar “Večernjih novosti”
Policija je u Nikšiću, kako saznaju Vijesti, privela i novinara Večernjih novosti Velišu Kadića koji je snimao, dok ih je fotoreporter lista Dan Željko Šapurić upozoravao da je reč o novinaru.

21:42
Protesti u više gradova
Građani su se u Nikšiću okupili ispred Centra bezbednosti u tom gradu, tražeći da se episkop budimljansko-nikšićki Joanikije pusti iz pritvora. Nakon okupljanja krenuli su u protestnu šetnju, a policija je bacila suzavac i razbila blokadu, javlja RTCG.

Nereda je bilo i u Pljevljima gde je došlo do incidenta između građana i policije. Crnogorska policija navodi da su okupljeni građani napali policijske službenike i u njihovom pravcu bacali kamenice, staklene flaše i pirotehnička sredstva, kao i da su dva službenika Centra bezbednosti Pljevlja povređena.

Dodaju da je policija upotrebila suzavac, kao i da je u toku privođenje više lica odgovornih za incidente.

Građani su se okupili i u Beranama. U Budvi je organizovana mirna protestna šetnja.

20:12
Episkop i sveštenici ostaju u pritvoru
Nakon saslušanja u nikšićkom Tužilaštvu, u pritvoru je zadržano osam sveštenika i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije. Odbijene su žalbe na pritvor, saznaje TVCG.

Tokom saslušanja negirali su krivicu. S druge strane Tužilaštvo poziva na poštovanje važećih naredbi Ministarstva zdravlja, navodeći da nedodirljivih neće biti.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *