MARIJA ŠERIFOVIĆ: Država mi se nikako nije odužila za pobedu na Evroviziji

  • Info24sata
  • 18/06/2020
  • Komentari isključeni za MARIJA ŠERIFOVIĆ: Država mi se nikako nije odužila za pobedu na Evroviziji

Marija Šerifović 2007. godine pobedila je na Evroviziji održanoj te godine u Finskoj, sada već čuvenom pesmom “Molitva”.


Međutim, pored ponosa i zadovoljstva pričinjenog sebi i svom narodu, Marija kaže da ništa drugo nije dobila od svoje zemlje Srbije.

Naime, Šerifovićeva je gostujući na hrvatskom kanalu N1 u emisiji Pressing, otvoreno rekla da je njena pobeda mnogo donela državi, te da je upravo svoju zemlju tada stavila i ispred svog imena i prezimena.

– Ja sam pobedila, ali sam pobedila predstavljajući svoju državu Srbiju po prvi put, jer smo do toga bili Srbija i Crna Gora. Ono što je za mene najznačajnije jeste da se moj narod posle toga osećao posebnim, ponosnim, ime njihove države je izgovarano sa poštovanjem, sledeće godine je u Srbiju došla velika količina turista i ljudi koji u tu državu ne bi došli nikada, možda. Tako da, zastavu i ime države sam stavila ispred svog ličnog prezimena, zato što će to za mene biti maraton gde se predstavljaju države – rekla je Marija.

Potom je usledilo pitanje hrvatske voditeljke – kako je Mariji njena država Srbija vratila za sve navedeno i učinjeno.

loading...

– Nikako! (smeh) Nikako… Ali, ja ne zameram. Znate zašto ne zameram? Sada je već istorija pokazala da nešto kod nas tu na Balkanu i sa vrednovanjem nekih stvari koje bi trebalo da se vrednuju, nije u redu. Tu postoji neka greška, u našem genetskom kodu, i ja stvarno ne zameram. Ja sam od mog tadašnjeg predsednika Borisa Tadića dobila bombonjeru! (smeh) To je sve što sam ja od svoje države dobila, ali nema veze. Moja država je dobila više nego što je trebalo ja da dobijem u nekom marketinškom smislu, pa Boga mi i u finansijskom, i te kako. Ali, nema veze – rekla je Marija.


Izvor: espreso / Foto: nezavisni.rs