POGORŠANJE: Bolnice prepune, pacijenti u sve težem stanju!

  • Info24sata
  • 05/07/2020
  • Komentari isključeni za POGORŠANJE: Bolnice prepune, pacijenti u sve težem stanju!

Direktor Kliničko-bolničkog centra Zemun Dragoš Stojanović kazao je da trenutno u toj ustanovi ima 350 pacijenata, da se očekuje prijem još najmanje tridesetak pacijenata u sledećih sat ili dva, a da se tokom večeri očekuje dolazak i pacijenata iz unutrašnjosti, obzirom da se na putu nalazi i više pacijenata iz Novog Pazara.


On je za RTS naveo da je primljenih zaraženih u nedelju ujutru bilo “daleko manje”, da su u protekla dva sata pacijenti “nagrnuli”, a da je u ovom trenutku dve trećine intenzivne nege već puno.

Stojanović kaže da zbrinjavanje pacijenata postaje problem, a da će kada se KBC popuni, morati da prebacuju pacijente u druge medicinske centre u Beogradu, i da je o tome obavestio ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Kazao je i da je situacija teža nego tokom marta kada je KBC Zemun bio kovid-bolnica, da se sada primaju pacijenti u mnogo težem stanju nego tokom vanrednog stanja.

loading...

“Klinička slika se menja, od jutros kad smo pravili vizite, i mladi i stariji prelaze u teže stanje, velika je potrošnja kiseonika što nam je najveći pokazatelj stepena potreba i težine kliničke slike”, rekao je Stojanović.

On je dodao i da je do nedelje ujutru bilo 70 odsto mlađih i 30 odsto starijih pacijenata, a da se u toku dana situacija preokrenula.

“Očigledno je da su se stariji razboleli od mlađih… Veliki broj pacijenata koji čeka na pregled i prijem je efekat nepoštovanja apela i preporuka”, ocenio je Stojanović.

Izvor:n1