TRAGEDIJA: Voz udario automobil, dvoje poginulo

Uviđaj na pružnom prelazu na izlazu iz sela Zminjak kod Šapca, gde se jutros desila teška saobraćajna nesreća još traje.


Nesreća, u kojoj je poginulo dve osobe, dogodila se oko 11 časova na izlazu iz sela Zminjak kod Šapca, kada je voz naleteo na automobil koji je prelazio prugu na pružnom prelazu bez rampe. Prema prvim informacijama, poginuli su roditelji, dok dvoje dece nije životno ugroženo.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o porodici iz Laćarka, koja se vraćala sa odmora u Banji Koviljači.

Pružni prelaz u mestu na izlazu iz sela Zminjak, kod seoskog groblja, nema rampu, ali je pregledan.

loading...

I ranije je, prema rečima meštana, bilo nesreća, ali nikada ovakvih.

“Pružni prelaz nema rampu, ali je pregledan. Čuli smo da voz dugo, dugo svira. Onda se čulo kočenje i prasak. Kada smo dotrčali, automobil je već bio odbačen na 50 metara od lokomotive. Na žalost, žena je preminula na licu mesta, dok je muškarac davao znake života. Preminuo je kasnije, pretpostavljamo na putu ka hitnoj pomoći”, kažu meštani.

Oni i dalje ne veruju da je nešto ovako moglo da se dogodi.

“Voz uvek usporava pred ovim prelazom. Ne znamo kako se to desilo. Lokomotiva uvek uspori i svira, uvek najavljuje svoj dolazak. Verovatno su se zapričali pa nisu čuli… “, govore meštani.

Ipak, iako je pružni prelaz jasno obeležen, bez obzira što nema rampu, na licu mesta se vidi i visoka, gusta trava sa obe strane puta, što znatno smanjuje preglednost.

Voz je saobraćao na relaciji Loznica–Šabac.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs
Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i železnice, a železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće sve detalje nesreće.

Teretna kompozicija sa praznim vagonima saobraćala je iz Radinca za Federaciju BiH, dok se putnički automobil kretao iz pravca Loznice.


Izvor: nova.rs